top of page

Waar haal ik mijn mosterd?

Ik ben graag creatief en origineel, maar weet ook dat ik het warme water niet meer ga uitvinden én dat er gewoonweg mensen zijn die over sommige zaken meer expertise hebben. Dus ik snuister graag eens op het wereld wijde web, maar nog veel liever in boeken.


Want hoe doe je dat nu? Zorg gaan dragen voor jezelf en de planeet zonder er een opdracht van te maken of er een fortuin aan uit te geven?

Nuja, het is eigenlijk meer een levensstijl, en op zich eentje die we kennen, want al onze voorouders die leefden voor de Industriële Revolutie deden het.

Oh my leaf houdt niet echt van de les te spellen maar wel van ‘teach, learn, share’. Hopelijk kan deze blog jullie al een eind op weg helpen. Begin klein en laat het organisch groeien is misschien wel de beste tip. Maar laat mij vooral even een aantal bronnen delen die voor mij boeiend, inspirerend en/of life changing waren en die jou misschien op weg kunnen helpen naar een levensstijl waar niet alleen jij blij van wordt maar ook alles en iedereen rondom jou.


Leesvoer

Het begon voor mij allemaal met het boek 'Puur natuurlijk vrouw' van Anntje Peeters. Ik kreeg het van mijn vriendinnen voor mijn verjaardag en het zaadje was geplant! Ik ging zelf studeren voor Herborist. Tijdens die opleiding werd duidelijk dat er ook een bijbel bestaat voor herboristen: 'Groot handboek geneeskrachtige planten' van Dr. Geert Verhelst.

Daarnaast vind je in mijn boekenkast volgende titels:

Natural solutions for cleaning and wellness - Halle Cottis

Super buik gevoel - Anntje Peeters

Het bosboek - Sarah Devos

Aromecum - Drs. Harmen Rijpkema

De beste recepten met geneeskrachtige kruiden & planten - Melanie Wenzel

De dieren en planten gids voor onderweg - Wilhelm Eisenreich, Alfred Handel, Ute E. Zimmer

Duurzaam tuinieren - Anne Wieggers

Beginnen met een biologische moestuin - Marie-Luise Kreuter


Het wereld wijde web

Er zijn ook een aantal interessante sites die ik graag met jullie deel. Naast de klassiekers van Natuurpunt en Velt word ik ook altijd blij van een bezoekje aan:

biogroei

ecoflora

het youtube kanaal van Angelo Dorny


bottom of page