top of page

Koffietje?

Mijn lief start steevast z'n dag met een tasje zwart goud. Aangezien we allebei fan zijn van recycleren geven we het koffiegruis een tweede leven! De ontdekking van de veelzijdigheid van dit gruis begon allemaal met zo een gezellige "discussie" waarbij ik uiteraard altijd gelijk heb ;) (haha)


"Schat al dat koffiegruis in de pombak.."

"Ja maar das goed voor uw afvoer ze"

"Mabanee"

"Maar jawel, echt wel"

"tuut tuut, gooi dat maar gewoon op de compost"


Aangezien ik overtuigd was van mijn eigen gelijk moest het lot hier ingrijpen. Een paar weken later kreeg ik een nieuwsbrief van Edenred getiteld '10 creatieve manieren om koffiedik te gebruiken'. En o ja, koffiegruis kan helpen bij het ontstoppen van de gootsteen... Tedikke, ik had het deze keer dus echt mis...Ik stuurde de nieuwsbrief door naar mijn lief met de boodschap "oké, ik geef het toe, je had gelijk ;)". Ere wie ere toekomt.

Sindsdien gaat er regelmatig eens wat koffiegruis door de gootsteen,

maar ook de plantjes krijgen af en toe een handje koffiegruis. Het zit namelijk boordevol magnesium, calcium en stikstof. Je kan het ook gebruiken als een scrub voor jezelf of voor je potten en pannen. En koffie neutraliseert ook geurtjes. Je ziet soms koffieboontjes staan in winkels waar ze parfums verkopen, je moet dan tussen alle geuren even aan de bonen ruiken om zo elke geur op zich goed te kunnen ruiken. Maar sommige geuren ruik je liever niet, zoals die van een kaasschotel in de frigo. Een potje koffiegruis in de frigo zetten kan dan helpen!

Ben je geen koffiedrinker? Je kan je gootsteen ook ontstoppen met natriumbicarbonaat en azijn. En geurtjes uit de koelkast halen kan ook met een halve ui. Voila, de natuur heeft ons weer een handje geholpen :)bottom of page